Krupicový pudink s kakaem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 283.7 mg
 - Draslík 83.8 mg
 - Vláknina 1514.2 mg
 - Vitamín A 1514.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 545.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupici nasypeme do vroucího mléka, uvaříme kaši a necháme vychladnout. V míse umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a utřeme. Vmícháme krupici a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Polovinu těsta vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Do zbytku těsta přimícháme kakao a poté přilijeme také do formy. Uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový pudink vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.