Bramborová příloha pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1786 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 97.6 mg
 - Draslík 528.5 mg
 - Vláknina 8430 mg
 - Vitamín A 8430 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme. Přidáme 80 gramů rozpuštěného másla, krupici, žloutek, přilijeme mléko, osolíme a metlou vymícháme řidší těsto, nakonec vmícháme sníh z bílku.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem, vysypeme moukou, těsto do něj nalijeme, vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct. Pečeme přibližně 25 minut, až povrch buchty zezlátne.
 - 
                                3
Upečenou buchtu vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.