Dort z vařených fazolí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 733.3 mg
 - Vláknina 7640 mg
 - Vitamín A 7640 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené bílé fazole rozmixujeme, vložíme do mísy, přisypeme dětskou krupičku, strouhanku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, necháme 20 minut odležet.
 - 
                                2
Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků, formu vymažeme herou, vysypeme 20 gramy strouhanky a vložíme do ní těsto. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut.
 - 
                                3
Dort vyklopíme a necháme vychladnout. Podélně ho rozřízneme, potřeme povidly, slepíme do původního tvaru, posypeme skořicovým cukrem a nakrájíme na jednotlivé porce. Podáváme na dezertních talířcích.