Ruský tvarohový nákyp zapékaný
Suroviny
- 500 g Tvaroh jemný
 - 150 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 100 g Hrozinky
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Pšeničná krupice
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 135 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 86.6 mg
 - Draslík 76.6 mg
 - Vláknina 420.8 mg
 - Vitamín A 420.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh rozmícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, cukrem a vejcem, ušlehaným s citrónovou šťávou. Poté přidáme krupici, špetku soli a vanilkový cukr, vše smícháme a vsypeme oprané hrozinky.
 - 
                                2
Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní tvarohové těsto, povrch uhladíme, potřeme zakysanou smetanou, pokropíme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut.
 - 
                                3
Při podávání poléváme porce teplého nákypu přislazenou zakysanou smetanou.