Krupicový knedlík v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 302.2 mg
 - Draslík 124 mg
 - Vláknina 2902 mg
 - Vitamín A 2902 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupici zalijeme vlažným osoleným mlékem a necháme bobtnat asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Potom přidáme žloutky, kypřicí prášek, nakrájenou osmaženou žemli a nakonec sníh z bílků. Těsto zlehka zamícháme, zabalíme do mokrého ubrousku a vložíme do vařící vody.
 - 
                                3
Po chvilce varu zmírníme plamen, aby krupice zvolna bobtnala. Vaříme asi 40 minut.
 - 
                                4
Podáváme k pečením a ke zvěřině.