Gratinovaná polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1951 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 45.3 mg
 - Draslík 782 mg
 - Vláknina 13314.8 mg
 - Vitamín A 13314.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar přivedeme k varu, za stálého míchání do něj nasypeme krupici. Vaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.
 - 
                                2
Formu na pečení vymažeme a vlijeme do ní polentu. Povrch uhladíme a polentu necháme vychladnout.
 - 
                                3
Tvaroh smícháme se smetanou, solí, pepřem a 50 g nastrouhaného parmezánu. Polentu vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na plátky.
 - 
                                5
Zapékací mísu vymažeme, polentu s rajčaty a sýrovou směsí střídavě naskládáme do mísy, podobně jako tašky na střeše. Povrch posypeme zbylým parmazánem a vločkami tuku.
 - 
                                6
Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme při 180 °C asi 30 minut.