Zavařená kukuřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2374 kcal
 - Sacharidy 395 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 2918 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 395 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 44 mg
 - Vláknina 1115 mg
 - Vitamín A 1115 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve očistíme kukuřici od slupky a vaříme dokud kukuřice nezměkne. Kukuřici necháme vychladit.
 - 
                                2
Mezitím v hrnci smícháme vodu, ocet, sůl a cukr. Celé přivedeme k varu a přidáme kousky cibule a pepř.
 - 
                                3
Vychladlou kukuřici vyloupeme a zrníčka vkládáme do zavařovacích sklenic, které poté vrchovatě zalijeme připraveným vařícím lákem.
 - 
                                4
Sklenice uzavřeme a podle běžného postupu zavaříme.
 - 
                                5
Zavařené kukuřice necháme uskladněné v chladné a tmavé místnosti.