Pikantní studená polévka
Suroviny
- 750 g Rajčata
 - 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 250 ml Rajčatová šťáva
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 756.9 mg
 - Vláknina 9315.3 mg
 - Vitamín A 9315.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata oloupeme tak, že je omytá nařízneme křížem, krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned ochladíme. Nyní oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na pyré.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen, nasekáme nadrobno. Česnek sloupneme a prolisujeme nebo utřeme nožem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen. Pak je nakrájíme na proužky. Kukuřici vylijeme z konzervy a necháme v sítu okapat. Připravíme si polévkovou mísu a všechnu připravenou zeleninu do ní přemístíme.
 - 
                                3
Zeleninu v polévkové míse zalijeme rajčatovou šťávou. Přidáme ocet a olej, promícháme a dáme do lednice na cca 40 minut chladit.
 - 
                                4
Při podávání dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů a ozdobíme zelenou petrželkou.