Lososové kuličky
Suroviny
- 100 g Brambory
 - 100 g Nudle čínské vaječné
 - 400 g Losos ve vlastní šťávě
 - 100 g Kukuřice
 - 60 g Paprika červená
 - 100 g Strouhanka
 - 30 g Kopr čerstvý
 - 50 g Cibulka jarní
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 ks Vývar slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 714 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 310.4 mg
 - Vláknina 2062.5 mg
 - Vitamín A 2062.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme brambory a rozmačkáme je na kaši. Nudle připravíme podle návodu. Slijeme je a nůžkami nastřiháme na krátké kousky.
 - 
                                2
Brambory, nudle, lososa, vaječné bílky, kukuřici, nakrájené cibulky, papriku, strouhanku, nasekaný kopr a citrónovou šťávu dáme do mísy, dobře promícháme.
 - 
                                3
Směs rozdělíme na 16 hromádek, které vytvarujeme do kuliček. Ty položíme na plech vyložený nepřilnavým papírem na pečení a dáme na 30 minut do chladničky ztuhnout. Mezitím předehřejeme troubu na 200 °C.
 - 
                                4
Pánev na smažení s nepřilnavým povrchem vymažeme olivovým olejem a na středně horkém plameni ji rozehřejeme. Přidáme karbanátky a osmahneme je ze všech stran dozlatova. Přendáme je do trouby a pečeme dalších 10 minut.