Tofu s fazolkami a kukuřičkami
Suroviny
- 225 g Krupice dětská
 - 250 g Sýr sójový - Tofu
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 25 g Fazolové lusky zelené
 - 60 g Mozzarella
 - 25 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 l Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 513 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 132.9 mg
 - Draslík 160.6 mg
 - Vláknina 5126 mg
 - Vitamín A 5126 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolené mléko přivedeme k varu, přisypáváme do něj za stálého míchání krupici. Vaříme 10 minut. Poté necháme vychladit, dokud nebude vlažné.
 - 
                                2
Smícháme v misce sherry, tofu, sójovou omáčku a zázvor a promícháme, aby se tofu obalilo. Necháme marinovat 20 minut. Vejce ušleháme s trochou pepře, přidáme s parmezánem do mléka s krupicí a promícháme. Těsto přendáme na vymazaný pečicí plech a vytvarujeme placku o průměru 25 cm. Potřeme ji rajčatovou omáčkou až k okraji.
 - 
                                3
V hrnci s vroucí vodou blanšírujeme minutu cukrové kukuřičky a fazolky, poté necháme okapat a společně s okapaným tofu rozložíme na pizzu. Posypeme pokrájenou jarní cibulkou a plátky sýra. Zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme 20 minut.
 - 
                                5
Ihned podáváme.