Enchilady zeleninové
Suroviny
- 75 g Špenát listový čerstvý
 - 75 g Sýr Čedar
 - 25 g Hrášek mražený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 ks Tortilla
 - 8 ks Kukuřice
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Vývar zeleninový
 - 3 dl Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
 - Sacharidy 167 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 815 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 145 g
 - Cholesterol 21 mg
 - Draslík 1174.3 mg
 - Vláknina 38870.2 mg
 - Vitamín A 38870.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.9 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát blanšírujeme v horké vodě 2 minuty, poté ho necháme okapat, vytlačíme ze špenátu vodu a nakrájíme ho.
 - 
                                2
Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme kukuřičné plátky, nakrájenou papriku, hrášek, mrkev, česnek, pórek, chilli a 4 minuty smažíme. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Do hrnce dáme rajčatový protlak, nasekanou šalotku, česnek, zeleninový vývar, moučkový cukr a chilli koření a vše přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                4
Čtvrtinu náplně naneseme do středu každé tortilly. Poté je srolujeme a položíme švem dolů do ohnivzdorné misky, aby byly jedna vedle druhé.
 - 
                                5
Přes tortilly přelijeme omáčku a posypeme sýrem. V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 180°C.
 - 
                                6
Ihned podáváme.