Kukuřičná omáčka
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
 - 150 g Kapie
 - 50 g Mouka kukuřičná
 - 400 g Kukuřice
 - 150 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
 - Sacharidy 139 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 139 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 314.7 mg
 - Vláknina 5234.5 mg
 - Vitamín A 5234.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nakrájený celer s kapií a smažíme další tři minuty. Následně přidáme ostatní suroviny kromě vody a mouky. V míse vedle vodu s moukou smícháme a vytvoříme těsto. To postupně přidáváme do směsi na pánvi, vaříme na mírném ohni cca 15 minut.
 - 
                                2
Jakmile omáčka vychladne, můžeme ji zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které může vydržet až dva týdny.