Thajské krabí maso s tofu a kukuřicí
Suroviny
- 250 g Sýr sójový - Tofu
 - 115 g Krabí maso mražené
 - 130 g Klasy kukuřičné mražené
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 660 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 148.5 mg
 - Vláknina 9758 mg
 - Vitamín A 9758 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tofu pokrájíme na kostičky o velikosti cca 1cm. Ve woku rozpálíme olej a tofu na něm za stálého míchání dozlatova osmahneme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme stranou.
 - 
                                2
V oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájený česnek. Přidáme krabí maso, na poloviny rozkrojené kukuřičné klasy, nasekanou jarní cibulku a najemno nakrájené chilli papričky bez semínek. Vmícháme sójovou a rybí omáčku, cukr a připravené tofu. Krátce osmahneme do zhnědnutí. Mezitím stále mícháme.
 - 
                                3
Nakonec zakápneme šťávou vymačkanou z limetky, směs rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou natí koriandru a ihned podáváme.