Těstovinové lívance se zeleninou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 25 g Mouka pšeničná hladká
 - 350 g Těstoviny Vermicelli
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Pórek
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Kukuřice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 2.22 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 289 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 115 g
 - Cholesterol 217.8 mg
 - Draslík 336.9 mg
 - Vláknina 14049.8 mg
 - Vitamín A 14049.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jadřinec, opláchneme ji studenou vodu a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Očistěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Klasy kukuřice uvaříme v 300 ml mírně osolené vody, pak je ochladíme studenou vodou, okrájíme z nich zrna a necháme je okapat.
 - 
                                3
Do hrnce s osolenou vroucí zbylou vodou dáme vařit těstoviny. Těstoviny uvařené podle návodu na obalu al dente scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce v něm osmažíme nakrájenou papriku.
 - 
                                5
V míse ušleháme vajíčka, smetanu a mouku. Pak přidáme zrna kukuřice a kostičky osmažené papriky, podle chuti opepříme a osolíme. Směs přendáme do hrnce k těstovinám a vše důkladně promícháme.
 - 
                                6
Zbývající máslo a 2 lžíce oleje rozehřejeme v pánvi a smažíme v ní z obou stran dozlatova lívanečky, které vytváříme z připravené těstovinné směsi.
 - 
                                7
V druhé pánvi rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme kolečka pórku a plátky žampionů.
 - 
                                8
Upečené lívanečky rozložíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmažený pórek se žampiony a podáváme.