Chlebíček z polenty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 67.3 mg
 - Draslík 19.5 mg
 - Vláknina 1500 mg
 - Vitamín A 1500 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 220 °C.
 - 
                                2
Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla, formu vložíme do chladničky ztuhnout.
 - 
                                3
V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme. Ve velké nádobě promícháme všechny sypké přísady. Ve směsi uděláme větší důlek.
 - 
                                4
V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do důlku, lehce promícháme. Přilijeme obě mléka a dobře vymícháme. Na závěr přilijeme rozpuštěné máslo a mícháme, až je těsto hladké.
 - 
                                5
Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 30 minut. Upečený chlebíček necháme zhruba 10 minut zchladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.