Pohankový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pohanková
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 152 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 214.5 mg
  • Vláknina 5175 mg
  • Vitamín A 5175 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohankovou mouku spaříme vařící osolenou vodou, rozmícháme a necháme částečně vychladnout.

  • 2

    Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trochy vlažné vody připravíme kvásek. Vlažnou pohankovou směs rozmícháme s pšeničnou moukou, kváskem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme hladké těsto a necháme je vykynout na teplém místě.

  • 3

    Těsto vložíme do pekáče vymazaného máslem a necháme znovu vykynout. Potom těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu