Ananasový salát s jahodami
Suroviny
- 500 g Jahody zahradní
 - 100 g Mandle
 - 50 g Cukr krupice
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Likér anýzový
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Ananas
 - 4 ks Karambola
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Pistácie
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 822 mg
 - Vláknina 16123.3 mg
 - Vitamín A 16123.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 142.1 mg
 - Vitamín E 119.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pečící papír potřeme olejem. Cukr svaříme s citronovou šťávou a vodou, mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme a spolu se skořicí přidáme do šťávy. Směs rozetřeme na pečící papír.
 - 
                                2
Ananas oloupeme, odkrojíme tvrdé části a dužinu nakrájíme na kousky. Jahody opláchneme, odstopkujeme a rozpůlíme. Ovoce společně s karambolou dáme do mísy a promícháme.
 - 
                                3
Smetanu ušleháme, přidáme cukr a ochutíme likérem.
 - 
                                4
Ztuhlý krokant nadrtíme na hrubší kousky. Na ovocný salát nastříkáme šlehačku, ozdobíme krokantem a posypeme sekanými pistáciemi.