Praline semifreddo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 36 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 191.8 mg
- Draslík 26.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Croccante nadrtíme pomocí válečku. Smetanu ušleháme do polotuha. 
- 
                                2Žloutky ušleháme s 25 g moučkového cukru do krému. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, ke kterému přidáme zbytek moučkového cukru. 
- 
                                3Žloutkový krém vmícháme do smetany a celou směs pak opatrně zamícháme ke sněhu z bílků. Přimícháme i croccante a likér. 
- 
                                4Šest kovových forem o průměru 8 cm vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu, naplníme je připraveným krémem, vršek zakryjeme alobalem a dáme mrazit na 24 hodin. 
- 
                                5Před podáváním necháme 5 minut odstát, poté vyjmeme semifreddo za přečnívající proužky alobalu a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        