Lusky fazolí s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 20 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 487.9 mg
- Vláknina 14837 mg
- Vitamín A 14837 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 7.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandle opražíme na rozpálené pánvi bez použití oleje. 
- 
                                2Lusky omyjeme a necháme 10 minut povařit ve vroucí osolené vodě. 
- 
                                3Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                4Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Poté jí osmahneme na rozpáleném oleji. 
- 
                                5Necháme zezlátnout, poté přidáme polovinu mandlí a fazolové lusky. 
- 
                                6Osolíme, opepříme, posypeme nasekanou saturejkou. Necháme prohřát a odstavíme z plotny. 
- 
                                712 ml oleje smícháme se smetanou, zbytkem mandlí. Osolíme a opepříme. Necháme ohřát. 
- 
                                8Ihned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        