Plněné broskve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 316.2 mg
 - Draslík 491.2 mg
 - Vláknina 9625 mg
 - Vitamín A 9625 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve opereme, nakrojíme do kříže, krátce spaříme ve vroucí vodě, sloupneme, rozkrojíme na poloviny, odpeckujeme a mírně vyhloubíme.
 - 
                                2
Dužninu rozkrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 160 °C.
 - 
                                3
Piškoty rozdrobíme a promícháme s amarettem, mandlemi, vanilkou a skořicovým cukrem.
 - 
                                4
Ke směsi přidáme rozkrájenou dužninu. Propracujeme s máslem a žloutkem.
 - 
                                5
Hmotou naplníme broskve a vložíme do vymazané formy.
 - 
                                6
Pečeme v troubě na prostředním roštu asi 18 minut.
 - 
                                7
Nakonec pokapeme trochou amaretta a ihned podáváme.