Kuřecí řízky plněné nivou a broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 250 g Máslo pomazánkové
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 300 g Kompot broskvový
  • 5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 57.4 mg
  • Draslík 367.8 mg
  • Vláknina 1472.4 mg
  • Vitamín A 1472.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozřízneme v nich kapsy.

  • 2

    V nádobě smícháme pomazánkové máslo s nivou, přidáme pepř, nakrájené broskve z kompotu a petrželku. Vše smícháme.

  • 3

    Touto směsí naplníme kapsy a otvory zpevníme párátky, malými jehlami na špízy nebo nití.

  • 4

    Na rozehřátém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, na ní vložíme maso a ochutíme sójovou omáčkou. Maso necháme podusit, během dušení podléváme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu