Tagliatelle s modrým sýrem a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1057 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 63.6 mg
 - Draslík 196.1 mg
 - Vláknina 7255 mg
 - Vitamín A 7255 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpůlené vlašské ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a vložíme do trouby na 180 °C. Zhruba po 5 minutách by měly být mírně opražené. Necháme je vychladnout.
 - 
                                2
Uvaříme těstoviny, scedíme a vrátíme do hrnce.
 - 
                                3
V rendlíku rozehřejeme na mírném ohni máslo. Přidáme gorgonzolu, smetanu a hrášek a mícháme asi 5 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny, přidáme vlašské ořechy a promícháme. Jednotlivé porce posypeme čerstvě mletým pepřem a servírujeme.