Domácí mandlová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 15 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 197.6 mg
- Draslík 114.4 mg
- Vláknina 1850 mg
- Vitamín A 1850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V kastrůlku uvedeme do varu 300ml mléka smíchaného s cukrem, vanilkovým cukrem a mletými mandlemi. 
- 
                                2Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, maizenu a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Chvíli povaříme do zhoustnutí. 
- 
                                3Po vychladnutí krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i zmrzlinový strojek.) 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        
