Pilaf s pistáciemi
Suroviny
- 100 g Cibule
- 30 g Hrozinky
- 60 g Pistácie
- 250 g Rýže loupaná
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Kardamom
- 10 g Skořice celá
- 15 g Koriandr čerstvý
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Hřebíček
- 6 ks Pepř černý celý
- 1.25 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Kmín celý
- 1 polévková lžíce Kurkuma
- 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1512 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1274.7 mg
- Vláknina 45931.5 mg
- Vitamín A 45931.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Opražíme nasucho skořici, kmín, kuličky pepře, kardamom a hřebíček. 
- 
                                2Pražíme asi 2-3 minuty, až začne vonět. 
- 
                                3V hrnci s rozehřátým olejem smažíme nakrájenou cibuli a kurkumu. Smažíme za občasného míchání 10 minut, až cibule změkne. 
- 
                                4Vsypeme rýži, mícháme a opražíme. Pomalu přidáváme horký vývar, 
- 
                                5přidáme bobkový list, sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Stáhneme oheň, zakryjeme poklicí a podusíme asi 10 minut (poklici po dobu dušení nezvedáme). 
- 
                                6Hrnec sundáme z ohně a necháme ji stát přikrytou asi 5 minut. 
- 
                                7Přidáme nasekané pistácie a hrozinky a lehce je vmícháme vidličkou, aby se pilaf načechral. Ozdobíme čerstvým koriandrem a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        