Skopové kari s mandlemi
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 100 g Mandle
 - 500 g Skopové maso přední
 - 2 kávová lžička Ořechy burské pražené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 kávová lžička Mouka čočková
 - 1 ks Feferony
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 357 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 66.7 mg
 - Draslík 785.3 mg
 - Vláknina 12532.5 mg
 - Vitamín A 12532.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso a brambory nakrájíme na kostky. Česnek utřeme, nasekané mandle smícháme s burskými ořechy, pálivou paprikou, novým kořením, kmínem, česnekem a čočkovou moukou. Tuto směs osmahneme přibližně 5 minut na rozehřátém oleji.
 - 
                                2
Maso osolíme a 5 minut podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme ke směsi koření i se šťávou, vmícháme brambory. Dále dusíme, když je maso téměř hotové, přidáme nadrobno pokrájenou feferonku, rozvařený kokos a šťávu z citronu. Dle chuti dosolíme, za stálého míchání osmahneme.