Skopové maso na karí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Skopová kýta
  • 30 g Sůl
  • 200 g Pórek
  • 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Glutasol
  • 15 g Petržel - nať
  • 30 g Kari koření
  • 20 g Chilli koření mleté
  • 200 g Cibule
  • 50 g Česnek
  • 200 g Vejce slepičí
  • 200 g Solamyl
  • 240 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar z hovězích kostí
  • 300 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1330 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 101.9 mg
  • Draslík 296.2 mg
  • Vláknina 5709.4 mg
  • Vitamín A 5709.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu opláchneme v teplé vodě, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s vejci a částí máčeného škrobu. Necháme asi hodinu odležet v chladničce.

  • 2

    Potom maso opečeme na tuku, přidáme na kostičky nakrájený, omytý pórek, na plátky nakrájený česnek a jemně nakrájenou cibuli.

  • 3

    Vše osmahneme a přidáme čili koření, kari koření a sterilovaný hrášek.

  • 4

    Zalijeme zálivkou z vína, cukru, soli, vývaru, glutasolu a zbylého máčeného škrobu. Promícháme a krátce podusíme.

  • 5

    Při podávání zdobíme každou porci omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu