Chlebový indický nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 88.8 mg
 - Draslík 379.9 mg
 - Vláknina 16354.5 mg
 - Vitamín A 16354.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na čtvrtiny rozřízneme krajíce chleba. V pánvi rozpustíme máslo a chleba osmahneme po obou stranách, až bude zlatohnědý. Dáme ho do varné mísy a necháme stranou.
 - 
                                2
Do hrnce dáme vodu, cukr a kardamom a uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup přelijeme přes osmažený chleba.
 - 
                                3
Do dalšího hrnce dáme kondenzované mléko, mléko, šafrán a uvedeme do varu. Vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu. Směs nalijeme na chléb se sirupem.
 - 
                                4
Ozdobíme nasekanými pistáciovými oříšky (8 ks), mandlemi a podáváme.