Chléb s datlemi a ořechy
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 75 g Ořechy vlašské
 - 75 g Datle
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Droždí sušené
 - 2.4 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Ořechový olej
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 2.2 mg
 - Draslík 152.4 mg
 - Vláknina 3708.7 mg
 - Vitamín A 3708.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Datle vypeckujeme a nakrájíme na jemno, ořechy najemno nasekáme.
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, třtinový cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané datle a ořechy.
 - 
                                5
Během pečení připravíme sladkou vodu na potření - ohřejeme lžíci vody a v ní rozpustíme moučkový cukr.
 - 
                                6
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme sladkou vodou a necháme vychladnout.