Ořechový chlebíček s brandy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 41 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 321.1 mg
- Vláknina 5807 mg
- Vitamín A 5807 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vlašské ořechy nasekáme pečlivě na jemno, ideálně v kuchyňském robotu. 
- 
                                2Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, vložíme do ní nasekané ořechy, přidáme vejce, 75 g změklého másla, 75 g cukru, mouku, prášek do pečiva a skořici. 
- 
                                3Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. 
- 
                                4Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs poté dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje. 
- 
                                5Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. 
- 
                                6Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté ož jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá. 
- 
                                7Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout. 
- 
                                8Než chlebíček vychladne, připravíme v míse polevu. V hrnku zahříváme 50 g třtinového cukru s vodou, až se zcela rozpustí, potom vaříme 5 minut, aby získal konzistenci sirupu, do něj vmícháme brandy a citronovou šťávu. 
- 
                                9Povrch chlebíčku propícháme špejlí, polijeme připravenou šťávou a necháme v chladu ztuhnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        