Kavkazský ořechový nugát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 211 mg
 - Vláknina 4375.6 mg
 - Vitamín A 4375.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme karamel. V kastrolu uvedeme do varu vodu, vsypeme do ní cukr, po jeho rozvaření sebereme pěnu a přidáme med. Znovu necháme vzkypět a vaříme tak dlouho, až se hrudka karamelu při ochlazení ve vodě lehko rozdrobí.
 - 
                                2
V hrnci z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme moučkový cukr a karamel. Za neustálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nevznikne polotuhá hmota. Přidáme k ní 300 g nakrájených ořechových jader, půl balíčku vanilkového cukru a kůru z jednoho citronu a dobře promícháme.
 - 
                                3
Směs rozprostřeme na navlhčený pečící papír a namočeným válečkem rozválíme na plát silný 1-2 cm.
 - 
                                4
Když nugát vystydne, rozkrájíme ho na kousky a můžeme podávat.