Křupavý zapečený zelený chřest s ořechy a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 330.9 mg
 - Vláknina 29170.2 mg
 - Vitamín A 29170.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 8.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu si předehřejeme na 220°C. V misce dobře smícháme olivový olej s chilli olejem, prolisovaným stroužkem česneku a hrubou mořskou solí. Loupané mandle nahrubo nastrouháme do misky a odložíme je.
 - 
                                2
Omytý čerstvý zelený chřest neloupeme, jen odřežeme tvrdší spodní části. Poté ho dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Posypeme ho čerstvě pomletým pepřem, prsty stonky chřestu promícháme a oddělíme od sebe. Celé stonky potřeme ochuceným olejem, posypeme mandlemi a vložíme do předehřáté trouby péct.
 - 
                                3
Chřest pečeme přibližně 8-10 minut, poté plech vyjmeme z trouby, obrátíme ho, posypeme rozpůlenými vlašskými ořechy, nastrouhaným sýrem a vložíme znovu do trouby. Pečeme dalších 5-8 minut dokřupava.
 - 
                                4
Upečený chřest podáváme samostatně nebo jako přílohu. Dobrou chuť.