Dušené krůtí řízky s brokolicí a kešu oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 600 g Krůtí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Ořechy Kešu
  • 50 g Solamyl
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 871.8 mg
  • Vláknina 6115.6 mg
  • Vitamín A 6115.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa nakrájíme na řízky a obalíme v Solamylu. Cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, kešu posekáme nahrubo. Brokolici očistíme a rozdělíme na malé růžičky.

  • 2

    Řízky zprudka osmažíme z obou stran na másle s olejem do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme česnek, brokolici a kešu. Směs osmažíme, opepříme, osolíme a zalijeme horkým vývarem. Ke směsi přidáme řízky, na mírném plameni dusíme, až bude maso měkké.

Komentáře k receptu