Krémová kokosová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 44 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 368.2 mg
- Draslík 26.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 374.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Metličkou vyšleháme do pěny žloutky a cukr. 
- 
                                2Uvedeme mléko a kokos téměř k varu. Vše rozmixujeme. Trochu horkého mléka vlijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme zbylé mléko. 
- 
                                3Všechno vlijeme zpět do hrnce a zvolna zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna. Směs se nesmí vařit. 
- 
                                4Hmotu necháme vychladnout a přimícháme ušlehanou šlehačku. Vše vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Potom směs přendáme do mísy a šleháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Mrazíme 2 hodiny. Znovu rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyjmeme 30 minut před podáváním. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        