Indická kokosová raita

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 0.5 ks Kokos čerstvý
  • 6 ks Chilli paprička zelená
  • 4 ks Kari listy
  • 7 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Cizrna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 499.4 mg
  • Vláknina 23065.3 mg
  • Vitamín A 23065.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dužninu z kokosového ořechu najemno nastrouháme. Na pánvi bez oleje opražíme namletou cizrnu (nebo cizrnovou mouku). Na suché plotýnce necháme péct kokosovou dužninu, zelené chilli papričky nadrobno nakrájené a česnek. Do malé misky vylijeme jogurt a smícháme jej s cizrnou, zeleninou a kokosovou dužninou.

  • 2

    Směs následně pomocí mixéru mixujeme tak, aby nám z ní vznikla jemná kašička. V pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme nejprve tmavá hořčičná semínka, pak kari listy a chilli a vlijeme do jogurtu. Necháme vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu