Ořechový karamel
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 25 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 27.4 mg
- Draslík 111.3 mg
- Vláknina 3350.6 mg
- Vitamín A 3350.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vyloupané ořechy svaříme ve vodě, jemně je nameleme a smícháme se sušeným mlékem. 
- 
                                2Z cukru a šálku vody svaříme sirup a vmícháme do něj svařené ořechy s mlékem. Za stálého míchání necháme na plotně probublávat, až směs hodně zhoustne. 
- 
                                3Na vymaštěný plech nalijeme připravenou směs, trochu rozválíme, postříkáme růžovou vodou a necháme vychladnout. Karamel nakrájíme na malé čtverečky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        