Mořský úhoř se zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 40 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 264 mg
- Draslík 820.2 mg
- Vláknina 6088.4 mg
- Vitamín A 6088.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 9.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mořského úhoře nakrájeného na podkovy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Porce vložíme do zapékací mísy, potřeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. 
- 
                                2Očištěný pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 8 cm. Vaříme je v osolené vodě 8 minut, vyjmeme a necháme okapat. Potom pórek překrojíme podélně na čtvrtky. 
- 
                                3Na nahřáté talíře rozložíme pórek a navrch upravíme pečené úhoří podkovy. Maso pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanými ořechy. Ozdobíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou. 
- 
                                4Vhodnou přílohou jsou pečené pusinky z bramborové kaše. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        