Salát z pečené řepy a brambor
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 33 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 742.6 mg
- Vláknina 10869.8 mg
- Vitamín A 10869.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Ořechy nahrubo nasekáme. Řepu omyjeme a pokrájíme na stejně velké srpečky. Řepu přendáme na plech vyložený papírem, pokapeme olivovým olejem a octem, ocukrujeme a dáme péct při 200 °C na 40 minut. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Vodu slijeme a necháme vychladnout. 
- 
                                2Upečenou řepu smícháme s bramborami pokrájenými na čtvrtiny. Posypeme strouhaným sýrem a ořechy, zakápneme ořechovým olejem, osolíme a opepříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        