Pečená husí játra s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 42 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 673 mg
- Draslík 625.5 mg
- Vláknina 5527.5 mg
- Vitamín A 5527.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vlašské ořechy překrojíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky. Očistíme cibuli, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na dílky. 
- 
                                2Omyjeme a osušíme husí játra. Do přibližně stejných kousků jater zapíchneme ořechy tak, aby byly celkem uvnitř jater a játra na několika místech prošpikujeme slaninou. Poté je posypeme paštikovým kořením a bílým pepřem. 
- 
                                3V pekáči rozpustíme husí sádlo, na něm zpěníme cibuli, přidáme játra a pekáček zakryjeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme 20-30 minut. Občas je polijeme výpekem. Upečená játra vyjmeme, osolíme podle chuti, dáme do misky a zalijeme je husím sádlem a necháme vychladnout. 
- 
                                4Petrželku kudrnku omyjeme, lístky otrháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. 
- 
                                5Játra na talířích ozdobíme petrželkou, pokrájenými rajčaty a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        