Husí játra opečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra husí
  • 30 g Mandle plátky
  • 80 g Husí sádlo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 663.8 mg
  • Draslík 291.7 mg
  • Vláknina 256.5 mg
  • Vitamín A 256.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a odblaněná játra protkneme mandlemi a hřebíčkem.

  • 2

    V pekáčku rozpálíme sádlo, vložíme játra a pečeme v troubě asi 20 minut za častého polévání.

  • 3

    Játra podáváme se špetkou soli, nakrájená na plátky a politá vypečeným tukem.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou dušené žampiony a rýže.

Komentáře k receptu