Knedlíky plněné jablky, sypané perníkem a ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 39 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 152.7 mg
- Draslík 1247.3 mg
- Vláknina 20925 mg
- Vitamín A 20925 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme sypání: do misky nastrouháme perník na strouhání. Do druhé misky nahrubo nastrouháme vlašské ořechy, které promícháme se skořicovým cukrem. 
- 
                                2Brambory omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a vaříme je 20 minut doměkka. Uvařené scedíme, oloupeme a vlahé jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, sůl-2 lžičky, vejce, těsto promísíme, dáme na pomoučený vál a řádně prohněteme. 
- 
                                3Omyjeme sladkokyselá jablka, rozkrájíme je na čtvrtky a vykrojíme jadřince. Poté jablka oloupeme. (V případě, že jsou jablka velmi kyselá, prosypeme je v míse cukrem.) 
- 
                                4Těsto na vále rozválíme na placku silnou asi 5 mm a nakrájíme čtverce, přibližně 8 x 8 cm. Na každý čtverec položíme čtvrtku jablka a knedlík zabalíme, okraje k sobě dobře přitiskneme. 
- 
                                5V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 1-2 lžičkami soli. Knedlíky vhazujeme do vody, promícháme a pomalu vaříme asi 4-5 minut. 
- 
                                6Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, okapané dáme na talíře, posypeme cukrem, perníkem, ořechy a polijeme rozpuštěným máslem. 
- 
                                7Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        