Bramborové knedlíky plněné švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 600 g Švestky
  • 150 g Mák mletý
  • 70 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 103.6 mg
  • Draslík 1135.4 mg
  • Vláknina 31500 mg
  • Vitamín A 31500 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory si uvaříme ve slupce den předem, poté je oloupeme a nastrouháme.

  • 2

    Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, mouku, mléko dle potřeby a vypracujeme tužší těsto. Necháme 20 minut odstát.

  • 3

    Potom rozválíme těsto na široký plát na válu posypaném moukou, nakrájíme na čtverce a do každého čtverce zabalíme jednu švestku a vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 4 - 6 minut.

  • 4

    Uvařené knedlíky vyndaváme naběračkou s dírkami, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem promíchaným s cukrem.

Komentáře k receptu