Mandlové bonbónky s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 71 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 509.3 mg
- Vláknina 14645.3 mg
- Vitamín A 14645.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mandlovou moučku smícháme s práškovým cukrem, vodou z pomerančových květů a žloutek a vytvoříme těsto. 
- 
                                2Potřenýma rukama máslem vytvoříme z masy 12 kuliček a zploštíme je. 
- 
                                3Po obou stranách do nich vtiskneme polovinu vlašského ořechu. 
- 
                                4Na plech rozložíme bonbónky. 
- 
                                5Do kastrůlku dáme suroviny na karamel - cukr, vodu, citr.šťávu a lehce zahříváme, aby se cukr rozpustil, poté zvýšíme teplotu a vaříme, dokud karamel nezhnědne. 
- 
                                6Karamelem pokapeme bonbónky a necháme ztuhnout. 
- 
                                7Do papírových košíčků vložíme bonbónky a podáváme ke kávě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        