Datlové čtverečky s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 196.7 mg
- Vláknina 4200.9 mg
- Vitamín A 4200.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na mírném ohni osmahneme vlašské ořechy za stálého míchání 4 minuty. Necháme vychladnout a nasekáme nahrubo. 
- 
                                2Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. 
- 
                                3Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme nakrájené datle a mícháme, dokud se nevytvoří směs. 
- 
                                4Polovinu datlové směsi rozetřeme ve formě. Posypeme kousky vlašských ořechů, mírně zatlačíme a potřeme druhou polovinou směsi. Posypeme sezamovými semínky a přitlačíme lehce prsty. Necháme v lednici ztuhnout. 
- 
                                5Vyklopíme formu a odstraníme papír. 
- 
                                6Rozkrájíme na čtverečky a podáváme jako zákusek ke kávě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        