Chodské lívance
Suroviny
- 500 g Jablka
 - 3.2 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Cukr krupice
 - 100 g Cukr krupice
 - 10 g Droždí
 - 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 5 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 136.1 mg
 - Draslík 240.6 mg
 - Vláknina 9000.4 mg
 - Vitamín A 9000.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mléce rozmícháme žloutky a mouku, rozdrobíme do směsi droždí, přidáme špetku soli a dobře rozmícháme.
 - 
                                2
Těsto necháme vykynout a pak do něj lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh s trochou cukru.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme jablkové pyré. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a podusíme s cukrem (lžíci cukru necháme stranou). Přidáme špetku nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Dusíme dokud se nám přebytečná voda nevydusí.
 - 
                                4
Na rozehřátém lívanečníku na másle upečeme po obou stranách lívance.
 - 
                                5
Usmažené lívance hojně potřeme jablkovým pyré a posypeme zbylým cukrem smíchaným se skořicí.