Broskve dušené v růžovém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 444.9 mg
 - Vláknina 7317.3 mg
 - Vitamín A 7317.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V širším teflonovém hrnci smícháme vodu, víno, cukr, bobkové nebo muškátové listy a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu.
 - 
                                2
Broskve ponoříme na 15 sekund do vařící vody, ihned je přendáme do studené vody, vyjmeme a oloupeme.
 - 
                                3
Nato je vložíme do směsi v hrnci, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a 5 - 10 minut dusíme, občas hrncem zatřeseme.
 - 
                                4
Naběračkou přendáme broskve i se šťávou do mísy, zakryjeme, necháme 6 hodin (nebo i přes noc) v lednici.
 - 
                                5
Před podáním odstraníme lístky koření. Broskve servírujeme v miskách s trochou šťávy.