Zapečené broskve s citronem a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 9.2 mg
 - Draslík 899.4 mg
 - Vláknina 18373.2 mg
 - Vitamín A 18373.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82.3 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 240C.
 - 
                                2
Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů.
 - 
                                3
Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce, naskládáme do zapékací mísy, položíme na ně kousky másla, posypeme cukrem a ozdobíme polovinou bazalkových lístků.
 - 
                                4
Nalijeme citronovou šťávu, 2lžíce oleje, 12lžic vody a přidáme citronovou kůru. Vložíme do trouby a pečeme 25minut. Mezitím pravidelně poléváme šťávou.
 - 
                                5
Upečené broskve naskládáme na mísu a vodu slijeme do kastrůlku. Přidáme k ní šťávu ze zbylých citronů, přivedeme k varu a vaříme dokud nevznikne sirup. Do omáčky přidáme špetku pepře, zbylý olej a lístky bazalky, promícháme a nalijeme na broskve.
 - 
                                6
Ihned podáváme.