Mexická pikantní kukuřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 68.5 mg
 - Vláknina 1173.3 mg
 - Vitamín A 1173.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si chilli papričky. Rozehřejeme troubu na 160 °C. Papričky necháme na plechu asi 4-5 minut opražit, vyndáme a necháme zchladnout. Potom je rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Větší stroužek česneku nebo 2 malé prolisujeme a přidáme k cibuli. Obojí krátce osmahneme na rozehřátém másle v hrnci. Ihned přidáme rozsekané chilli papričky a cca 125 ml vody. Oheň ztlumíme a směs povaříme na mírném ohni, dokud chilli papričky nezměknou, tedy asi 20-25 minut. Směs necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a pepřem a pro pikantnost ještě i mletým chilli kořením.
 - 
                                3
Kukuřičné klasy zbavíme listů, očistíme od vláken a opečeme je na grilu ze všech stran. Až získají světle žlutou barvu a jsou hotové sejmeme je z grilu.
 - 
                                4
Kukuřici vložíme na talíře, lehce osolíme, poprášíme mletým chilli kořením a zakápneme šťávou z limetky. Na talíř přidáme pálivou omáčku a podáváme, dokud jsou kukuřice horké.