Salát z naložené červené řepy s kysanou msetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 350 ml Kompot rybízový
  • 750 ml Červená řepa sterilovaná
  • 2 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 467.7 mg
  • Vláknina 13726 mg
  • Vitamín A 13726 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z červené řepy slijeme polovinu nálevu, rybízový kompot scedíme (nálev použijeme jako nápoj) a nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a hrubě nastrouháme. Řepu se zbylým nálevem i rybíz a jablka dáme do mísy, přimícháme jemně nastrouhaný křen, kysanou smetanu a promícháme.

Komentáře k receptu