Palačinky se švestkami
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
 - 10 g Koření perníkové
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 250 g Švestky
 - 15 g Cukr skořicový
 - 400 g Zmrzlina vanilková
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Likér Maraschino (Maraska)
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 240.3 mg
 - Draslík 356.7 mg
 - Vláknina 3412.5 mg
 - Vitamín A 3412.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme vanilkový cukr, sůl, mouku, perníkové koření, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.
 - 
                                2
Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, vložíme do misky, zakápneme likérem a posypeme skořicovým cukrem.
 - 
                                3
Palačinky usmažíme v pánvi na rozehřátém másle. Potom je vyskládáme na plech, obložíme máčenými švestkami a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby.
 - 
                                4
Palačinky se švestkami upravíme na talířky a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou. Ihned podáváme, aby se zmrzlina neroztekla.