Houbařské křepelky
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 400 g Houby čerstvé
 - 60 g Strouhanka
 - 60 g Šalotka
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 40 ml Limetka
 - 200 ml Smetana zakysaná 14%
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 kg Křepelka
 - 1 polévková lžíce Marmeláda limetková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 706 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 292.7 mg
 - Draslík 1259.4 mg
 - Vláknina 6128.3 mg
 - Vitamín A 6128.3 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelky kuchyňsky připravíme a vykostíme.
 - 
                                2
Houbová nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky a za občasného míchání je 3-5 minut zpěníme, až změknou, ale ještě nemění barvu. Přidáme houby, 2 minuty je smažíme, potom
 - 
                                3
hrnec odstavíme. Přimícháme strouhanku a vejce, pepř a sůl. Nádivku necháme vychladnout, potom jí naplíme křepelky.
 - 
                                4
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme limetkovou marmeládu a vše dobře za mírné teploty promícháme. Křepelky osolíme. Důkladně je potřeme připravenou směsí.
 - 
                                5
Dáme je na větší pekáč vymazaný máslem. Pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Šťávu z pekáče přelijeme do menší nádoby, přilijeme vývar a asi 5 minut vaříme. Ochutíme limetkovou šťávou.
 - 
                                6
Limetková omáčka: Do šťávy přilijeme vývar a přivedeme k varu. Potom 5 minut mícháme, aby se vývar se šťávami mírně svařil.
 - 
                                7
Zašleháme smetanu. Omáčku průběžně promícháváme, opatrně ohříváme, až je hladká. Přidáme polovinu petrželové natě, podle chuti přisolíme. Křepelky podáváme s limetkovou omáčkou, zdobíme je zbylou petrželkou.